2012. december 22., szombat

Linzer Karika



Linzer Karika

Ünnepi tradicio nálam a Linzer karika sütése.
Nincs karácsonyi hangulat Linzer karika nélkül.
Puha, omlós es egyszerüen ellenállhatatlanok ezek a guszta falatok.
 Semmi egyébre nincs szükséged, csak olyanra hozzávalókra amit otthon a spájzban mindig megtalálsz.

Hozzávalók

37,5 dkg liszt
12 dkg cukor
25 dkg margarin
porcukor
eper lekvár


Elkészités:

Melegitsuk elő a sütőt 180 C fokra.
Öntsük egy tálba a lisztet valamint cukrot. Keverjük jól össze.
A kezünkkel morzsoljuk bele a vajat es addig gyúrjuk amig összeáll teljesen a tészta.
Hagyjuk pihenni letakarva 1 órát.
Szedjük szét 4 darabra es nyújtsuk ki a darabokat lapokra.Linzer szaggatóval szaggasuk ki a karikakat.
Süssük 5-8 percig, amikor megsült hütsük ki.
Fektessük le darabonként egy tálcára és szórjuk meg porcukorral.
Ragasszunk 2 darab karikát össze lekvárral.
Tegyük dobozba puhulni es másnap fogyasszuk.




Itt az én kis segítőm már nem birt ellenállni ezeknek a szépséges sütiknek..:-)






Jó Sütést kivanok
Aniko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover