2013. január 21., hétfő

Isteni Zabpelyhes Keksz



Pár hónappal ezelőtt egy kedves barátunknál jártunk, ahol ezzel az isteni zabpelyhes kekszel kínáltak bennünket. A receptet a weben találta a háziasszony...Én is rákerestem: erre a receptre bukkantam, amit rögtön el is készítettem.
Nagyon ízletes és mivel zabpehelyből készül, ezért a gyerekek is ehetik bőséggel.
Az eredeti recept 17.5 dkg fehér illetve ugyanannyi barna cukrot ír. Én csak barna cukrot tettem bele és így is elég édes lett.
Tökéletesen lehet fagyasztani és akár egy hónap múlva  forró tea vagy kávé kíséretében fogyasztani.




ZABPELYHES KEKSZ

HOZZÁVALÓK

3 tojás, felverve
15 dkg mazsola
1 kk vanilia aroma
25 dkg vaj, lágyan
17.5 dkg barna cukor
50 dkg liszt
1 kk só
1 kk fahéj
2 kk szódabikarbóna
35 dkg zabpehely
10 dkg dióbél
Ízlés szerint adhatunk hozzá csokidarabokat is, hogy még finomabb legyen

ELKÉSZÍTÉS

1. A tojásokat , mazsolát és vanilia aromát keverjük össze és tegyük a hűtőbe 1 órára.
2.Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
3.Közepes méretű edényben keverjük el a lágy vajat és barna cukrot.
4.Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, sót, fahéjat és szódabikarbónát.
5.Keverjük össze a száraz és vajas mixet
6.Adjuk hozzá a lehűtött mazsolás keveréket illetve a zabpelyhet, diót es csokidarabokat.Addig keverjük amig jól összeáll a massza.
7.Kanállal szagassuk a kivajazott sutőlapra és süssük 10-12 percig, amíg aranybarna lesz a széle
Amikor kész, hagyjuk rácson kihűlni.

                                                         
                             Jó étvágyat,Aniko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover