2013. február 24., vasárnap

Az Előszoba Új arca {Hogyan fessünk csíkos falat}



Végre megoszthatom veletek az előszoba projektet. Pár hónappal ezelőtt irtam egy bejegyzést előszoba inspiráció névvel. Nem sokkal utána neki is láttam a munkának.

Annak ellenére,hogy nagyon szeretem a friss egyszinű festékekkel változtani a otthonunkat, most arra az elhatározásra jutottam, hogy csikos falat festek az előszobába.Ha kedvet kapsz esetleg a csíkos fal festéshez, alább találsz némi útmutatót, hogy hogyan láss munkának.




 Előtte és utána kép...

Mivel  ez e fönt látható fekete cipős szekrény leesett a falról, így kedves férjuram gitteléssel kezdett neki a munkának hiszen a fal telis tele volt lyukkal .Természetesen ilyen munkákhoz igen sokszor igénybe veszem párom segítségét.


 Korábbról  kimaradt festéket használtam a csík festéséhez, így szinte nem kellett költekeznem.


Ami szükséges lesz:

  • festék
  • vízmérték
  • festő ragasztó
  • mérőszalag

Első lépésben fessük le az egész fal felületet az alap szinnel. Amíg a festék szárad, határozzuk el milyen méretű, illetve vizszintes vagy függőleges csikokat szeretnénk e festeni.
Mérjük ki a csíkokat, ceruzával jelöljünk kicsi pontokat a falra, hogy  a ragasztott csík egyenes legyen.
A ragasztó széleit jól tapasszuk a falhoz. Fessük le a kimért csíkokat és amíg a festék még nedves húzzuk le a ragasztót.



Íme, a  szép, egyenletesen felfestett csíkok.


A cipös szekrényt ami leesett a falról pár héttel ezelőtt, sikerült eladnom és helyette beszereznem egy hasonló stílusú IKEA cipős szekrényt.


Ez a cipős szekrény nagyon praktikus több szempontból is...Viszonylag sok cipő elfér benne és maga a szekrény nem foglal sok helyet.



A szekrény fölé 4 közepes méretű képkeret került, amelybe fekete-fehér képeket nyomtattam.




 Egyenlőre ez csak a fele az előszoba projektnek....látogass vissza és hamarosan érkezik a cipős szekrénnyel szembeni fal újradekorált változata.




Ha kedvet kaptál a csíkos fal festéséhez, láss neki! Nem fogod megbánni - gyors munka és drasztikus változást érhetsz el vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover