2013. február 3., vasárnap

Pirított karfiol leves



Ez a fantasztikus karfiol krém leves tökéletes ebédre vagy akár vacsorára egy szelet piritóssal.
Egy téli hideg napon semmi nem esik jobban, mint egy  tányér  forró leves, nem igaz?
Mi nagyon sok levest eszünk. Szeretek kipróbálni új és különleges ízeket, főleg ha egészséges alapanyagokkal készül.
A karfiol tele van C vitaminnal,úgyhogy a téli hónapokban elönyös a fogyasztása, ha az immunrendszerünket szeretnénk erősíteni.
A hagyományos karfiol levestől ez sokkal finomabb. Próbáld ki Te is, nem fogsz csalódni.



A pirított karfiol nagyon kellemes ízt ad a levesnek.



PIRÍTOTT KARFIOL LEVES                   


HOZZÁVALÓK
1 fej karfiol
2 gerezd foghagyma,összetörve
1,5 evőkanál olaj
3,5 dl húslé,, húsleves kocka felolvasztva vizben
1,5 dl víz
1/2 tk kakukkfú--száraz vagy friss
2,5 dl tejszín
1 babérlevél
Só, bors ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra

Vágjuk fel a megmosott karfiolt, majd egy edényben keverjük össze az olajat ,fokhagymát, sót és borsot. Locsoljuk meg vele a karfiolt és tepsiben süssük amíg aranybarna lesz.

Amikor megpirult a karfiol, tegyük fel a húslét, vizet, pirított karfiolt és fűszereket(.kakukkfű, babérlevél) főni. Addig főzzük, amíg a karfiol teljesen puha lesz.
Vegyük ki a babérlevelet és turmixgépben krémesítsük a karfiol levest addig, amíg sima lesz. Tegyük hozzá a tejszínt, ízles szerint sót, borsot ha szükséges és melegtsük át a levest közepes lángon.

Piritóssal szolgálhatjuk.



Recept: Epicurious.com







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover