2013. augusztus 12., hétfő

GYÜMÖLCSÖS KUGLÓF


 Kellemes hétfőt mindenkinek.
Kezdjük a hetünket egzy igazán fantasztikus kuglóf recepptel.
Ismertek olyan személyt,aki ne szeretné a kuglófot..?

Ez a recept nálunk nagyon bevált, már próbáltam banánnal korábban.
Most a nyár közepén, amikor rengeteg friss gyümölcs érik , gondoltam letesztelem ezt a magában is kiváló kuglóf receptet friss gyümölcsökkel.
Tökéletes egy nagy pohár jeges kávéval reggelire, vagy akár a gyerkőcöknek egy nagy csésze teljjel uzsonnára.
Remélem nektek is izleni fog!


GYÜMÖLCSÖS KUGLÓF

Hozzávalók:


75 dkg liszt
1/2 tk. sütőpor
1  csomag(25 dkg) krémsajt, lágyított
5 dkg vaj, lágyított
45 dkg kristálycukor
4 tojás
25 dkg vegyes gyümölcs 
1-2dl tej
1 evőkanál vanília
porCukor 

Hozzávalók:

1.Melegitsuk fel a sütőt 180 fokra. Vajazz es lisztezz ki egy kuglófsütőt.
Keverjünk össze lisztet, sütőport és 1/2 teáskanál sót, majd tegyük félre.
2.Egy nagy tálban verjuk fel a krémsajtot és vajat elektromos kezimixerrel.Lassan adjuk hozzá  a cukrot és kb. 7 percig verjuk, amíg lágy lesz.Adjuk hozzá a tojásokat, egyenként.
Egy tálba tegyük bele a vegyes gyümölcsöket, keverjuk bele a vanilliát.Felváltva adjunk a sajtos krémhez a lisztes keveréket és gyümölcsös keveréket, amíg szép sima lesz.Öntsuk a masszát egyenletesen a kuglóf sütőbe.
3.Süssük mintegy 80 percig, vagy amíg a fogpiszkáló, amit a kozepébe rejtettunk tisztán jön ki.
Hűtsük a süteményt serpenyőben vagy rácson.Szórjuk meg porcukorral.


JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover