2013. augusztus 4., vasárnap

HÁZI, FRISS KENYÉR



Remélem mindenkinek kellemesen telik a hétvégéje.
Mivel látogatók vannak nálunk ezért nem jutott túl sok időm bloggolni az elmúlt hetekben.
Így agusztus elején szokatlanul kellemes az idő erre felénk, Virginiában és sok időt töltönk kint a szabadban.
Ez a könnyű kenyér egyaránt süthető benti sütőben illeve szabadban a grillen is
5 perc összerakni a hozzávalókat , hagyni kell állni 1-2 órát és 25 perc alatt aranybarnára sül.
A fehér lisztet helyettesíthetjük teljes kiörlésű liszttel, illetve adhatunk az alap recepthez magvakat vagy sajtokat.




FRISS, HÁZI KENYÉR  

HOZZÁVALÓK

½ liter langyos víz
1 Ek só
1 Ek száraz élesztő
50 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉS

1, Keverjük össze egy nagy edényben a hozzávalókat és addig keverjük amig lágy tésztává alakul.
2, Takarjuk le és hagyjuk állni 1-2 órát.
3, Dagasszuk át a kezünkkel és formázzunk belőle cipó formát. Ha a tészta a kezünkhöz ragad, adjunk hozzá több lisztet.
4, Süssük 20-25 percig vagy amíg aranybarba lesz.






1 megjegyzés:

  1. Teljesen véletlenül bukkantam rá a blogodra. Nagyon szép, gyönyörűek a képek, no és minden! Aztán amikor láttam, hogy magyar része is van, akkor állt el igazán a szavam. :) A magyarok tényleg megtalálják egymást a világ bármely pontján. Még ha ez virtuálisan is történik. :))
    Ezennel állandó követőddé léptem elő. :)
    Egyébként én is sütök rendszeresen kenyeret: 2,5 dkg élesztőt, és 3,5 dl vizet teszek a 0,5 kiló liszthez. Ezt öntöm egy kenyérformába. Az a szuper benne, hogy keleszteni sem kell. Pontosabban hideg sütőbe kell tenni, és miközben a sütő felmelegszik, megkel a kenyér is. 45 perc alatt kész van a dagasztással együtt. Majdnem annyi mint lemenni érte a boltba. :)
    De legközelebb a Te receptedet próbálom ki!

    VálaszTörlés

Pin It button on image hover